fbpx

Anticariat carti online de la Anticariat Logos

5 sfaturi utile pentru toti iubitorii de carti

Ti s-a intamplat probabil sa iti zboare mintea la alte lucruri si sa nu te poti concentra in timp ce citesti o carte. Asta poate pentru ca esti stresat sau lectura din fata ta nu este tocmai pe gustul tau. Iti suna familiar, nu-i asa? Cititul poate fi una dintre cele mai relaxante si placute activitati din lume, deoarece iti pote ajuta mintea sa se elibereze si sa se detaseze de la grijile cotidiene. De aceea, vrem sa oferim 5 sfaturi utile pentru toti iubitorii de carti, care sa te ajute sa te bucuri pe deplin de magia cititului.

 

  • Citeste carti in format fizic

Stim ca este mai usor sa porti dupa tine o tableta sau un kindle, dar, trebuie sa recunosti ca nimic nu se compara cu momentul in care pui mana pe o carte buna si ii simti mirosul de hartie proaspat tiparita. Trebuie sa mentionam si faptul ca ecranul iti poate obosi si afecta ochii pe termen lung. Mai mult, o pauza de la telefon sau laptop iti poate ajuta creierul sa se odihneasca si sa isi dea un restart.

 

  • Programeaza-ti timp pentru lectura

Daca vrei sa te tii de citit, trebuie sa iti programezi in fiecare zi sau de cateva ori pe saptamana cateva ore pentru a lectura. Poti alege acest interval de timp inainte de a merge la culcare, dimineata, in autobuz spre locul de munca sau imediat ce ajungi acasa de la birou, oricand crezi ca ai ragaz, fara a te simti presat de timp.

 

  • Ia notite in timp ce citesti

Poti pastra pe aproape un carnetel atunci cand citesti pentru a-ti lua notite. Se intampla de multe ori sa dai peste citate inspirationale sau replici interesante ale personajelor, pe care vei dori sa ti le amintesti si cu alta ocazie.

 

  • Savureaza-ti cartea

Stim cat de usor poti fi distras din timpul lecturii de catre zgomotele din exterior, ganduri interioare si multi alti factori. De aceea iti recomandam sa nu te grabesti si sa iti savurezi cartea pe cat poti de mult, pentru a te bucura pe deplin de toate beneficiile lecturii.

 

  • Renunta la cartile care nu iti plac

Suntem covinsi ca ti s-a intamplat nu doar o data sa incepi o carte care s-a dovedit a nu fi tocmai pe gustul tau. Mai stim si ca probabil vina iti spunea ca odata inceputa, o carte trebuie terminata, dar suntem aici sa iti spunem ca nu esti obligat sa termini o lectura daca nu iti face placere, daca este prea greoaie sau plictisitoare pentru tine. Renunta ori de cate ori simti nevoia si orienteaza-te spre altceva. Cine stie, poate ceva mai tarziu vei dori sa te reintorci la cartea pe care ai abandonat-o.

 

Sfatul nostru este sa citesti pe cat de mult poti, chiar in fiecar zi, daca iti poti gasi cateva minute libere. Daca esti in pana de carti, te invitam sa intri pe site-ul Anticariat Logos si sa iti alegi dintre miile de titluri disponibile, pe cele mai interesante!

 

Categories:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.