fbpx

Anticariat carti online de la Anticariat Logos

Top autori romani pe care sa ii descoperi in aceasta vara

Tocmai ne aflam in toiul verii, ceea ce inseamna ca avem tot timpul din lume pentru noi. Ok, poate nu chiar tot timpul, dar cu siguranta multi dintre noi au la dispozitie cel putin cateva zile libere doar pentru ei. Tu ce faci cu timpul tau liber? Pe langa relaxare sau momente petrecute alaturi de cei dragi, noi iti recomandam sa adaugi pe lista cateva lecturi din repertoriul autohton. Iata, din partea Anticariat Logos, un top autori romani pe care sa ii descoperi in aceasta vara.

 

Radu Tudoran

Pe numele sau real, Nicolae Bogza, Radu Tudoran a fost un scriitor roman, nascut la 8 martie 1910 si decedat la 18 noiembrie 1992. Acesta a fost lingvist, traducator si prozator roman, fiind fratele muzicianului Alexandru Bogza si al scriitorului Geo Bogza. Radu Tudoran a activat timp de 6 ani ca ofiter in Armata Romana, urmand ca in 1938 sa se retraga pentru a se dedica scrisului. A debutat in acelasi an cu un reportaj in revista Lumea romaneasca. In anul 1940 publica primul volum de nuvele, Orasul cu fete sarace, urmat, un an mai tarziu, de romanul Un port la rasarit. Unul dintre cele mai de succes romane romanesti, „Toate panzele sus!” A fost si ecranizat in anul 1976 pentru televiziune si in anul 1987 pentru marele ecran.

 

Ion Agarbiceanu

Nascut la 12 septembrie 1882 si decedat la 28 mai 1963, Ion Agarbiceanu a fost un scriitor, ziarist si prozator roman, adept al samanatorismului, parlamentar, academician, canonic si protopop unit al Clujului. Incepe prin a publica versuri in „Unirea”, „Familia”, „Tribuna” sau in „Samanatorul”. A continuat apoi cu schite, precum „In sambata Floriilor”, „Matusa Stana” sau „Mistretul”. In anul 1926 publica primul sau roman, „Legea trupului”. Dintre operele sale mai putem enumera „Faraonii”, „Strigoiul” sau „Arhanghelii”.

 

Mihail Drumes

Pseudonim pentru Mihail V. Dumitrescu, Mihail Drumes a trait intre 26 noiembrie 1901 si 7 februarie 1982, ca dramaturg, novelist, scriitor de proza scurta si romancier, foarte popular in perioada interbelica. Debutul sau a avut loc la revista „Flamura”, in anul 1922, cu volumul de nuvele si schite „Capcana”, in 1927. In anul 1936 autorul publica la Editura Vremea romanul „Invitatia la vals”, care inregistreaza un record de-a lungul timpului, cu 35 de editii publicate. Pe site-ul nostru mai poti gasi si alte publicatii de exceptie ale autorului, precum „Elevul Dima dintr-a VII-a”, „Scrisoare de dragoste” sau „Cazul Magheru”.

 

Liviu Rebreanu

Liviu Rebreanu a trait intre 27 noiembrie 1885 si 1 septembrie 1944 si a fost un prozator si dramaturg roman, membru titular al Academiei Romane. Este considerat a fi intemeietorul romanului modern in literatura romana si unul dintre cei mai mari autori ai secolului al XX-lea. Printre cele mai cunoscute romane ale sale se numara „Ion”, „Rascoala” si „Padurea spanzuratilor”. Eugen Lovinescu l-a denumit a fi „cel mai mare creator epic al literaturii noastre”.

 

Cate dintre cartile mai sus mentionate ai citit? Daca nu ai prea multe titluri pe lista, ai tot timpul sa incepi acum. Intra pe site si rasfata-te cu cele mai cunoscute opere ale autorilor romani.

 

Categories:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *