fbpx

Top autori straini pe care sa ii descoperi in aceasta vara

Daca tot am inceput sa iti prezentam idei pentru lista ta de lecturi, astazi ne-am gandit sa continuam, de data aceasta cu autori de peste hotare. Cu siguranta ca ai deja unul sau mai multi preferati, dar speram ca pe aceasta cale vei descoperi nume noi, care sa iti starneasca interesul si care sa te ajute sa adaugi noi titluri in wishlist-ul tau cu lecturi. Iata, in continuare, top autori straini pe care sa ii descoperi in aceasta vara.

 

Stendhal

Pe numele sau real, Henri-Marie Beyle, Stendhal s-a nascut la 23 ianuarie 1783 in Grenoble, Franta si a decedat la 23 martie 1842 in Paris, Franta. Acesta a fost un scriitor francez, renumit pentru modul fin de analiza a sentimentelor personajelor, dar si pentru lipsa de sentimente ale acestora. Dupa intoarcerea la Paris, din razboi, acesta si-a facut un scop din seducerea femeilor, experienta care a ajutat la conturarea personajului Sorel, din celebrul sau roman „Rosu si Negru”. Printre operele sale mai putem enumera romanul „Despre dragoste”, „Memoriile unui turist” sau „Manastirea din Parma”.

 

William Thackeray

William Makepeace Thackeray s-a nascut la 18 iulie 1811 si a decedat la 24 decembrie 1863, fiind un novelist, autor si ilustrator britanic. Este cunoscut in mod particular pentru pentru scrierile sale satirice, in special in urma nuvelei sale din 1848, „Balciul desertaciunilor”, un portret panoramic asupra societatii britanice. Dintre operele sale iti mai putem recomanda „Rebecca si Rowena”, „Cartea snobilor” sau „Henry Esmond”.

 

Victor Hugo

Dramaturg, poet si romancier francez, Victor Hugo a trait in perioada 26 februarie 1802 si 22 mai 1885, in Paris, Franta. Acesta a mai fost pair al Frantei, din 1845, senator al Parisului si membru al Academiei Franceze, din 1841. Printre cele mai cunoscute opere ale sale se numara „Mizerabilii”, din 1862 si „Notre-Dame de Paris”, din anul 1831. Victor Hugo a fost un exponent al curentului literar romantic si un militant pentru cauze sociale, printre care se numara si eliminarea pedepsei capitale.

 

Henry Miller

Pe numele sau complet, Henry Valentine Miller, s-a nascut la 26 decembrie 1981, in Yorkville, Manhattan si a decedat la 7 iunie 1980, la Pacific Palisades, in Los Angeles. Henry Miller a fost un scriitor american si un pasionat al picturii. Este cunoscut pentru tendinta sa de a se rupe de genurile literare deja existente si crearea unui mix de povestire, autobiografie, critica sociala, reflexie filosofica, ascensiune suprarealista si misticism. Este cunoscut pentru opere precum „Tropicul Cancerului”, „Tropicul Capricornului” sau „Primavara Neagra”. A mai publicat si eseuri de critica sau jurnale de calatorie si analiza literara.

 

Karl May

Karl May s-a nascut la 25 februarie 1842 si a decedat la 30 martie 1912, fiind timp de cateva decenii unul dintre cei mai cititi si cei mai activi scriitori germani, iesind in evidenta pentru romanele sale de aventuri. O buna parte dintre scrierile sale au fost adaptate pentru piese de teatru sau chiar ecranizate. Pe site-ul nostru poti gasi titluri precum „Urmasii lui Winnetou”, „Testamentul incasului” sau „Aventuri in desertul salbatic”.

 

Pe cati dintre autorii mai sus mentionati i-ai citit deja? Alege cartile dorite de pe site si plaseaza o comanda oricand doresti.

 

Categories:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *